Heks en wiki

de heksen wiki van moonchildren

Heks en wiki – Y

Heks en wiki – Z

Wat is zwarte magie? (Persoonlijk geloof ik niet in deze terminologie.)

Zwarte magie is magie waar vaak naar gerefereerd wordt als het gaat om  een ander te schaden, voor eigen gewin te zorgen en / of het ego te voeden. Echter kan zwarte magie evengoed ingezet worden om jezelf te beschermen tegen zwarte magie. 

Waarom ik niet geloof in de term zwarte magie? Ik zie alles in balans, ook de zogenaamde zwarte en witte magie. Als ik demonen inzet om mezelf te beschermen? Is dat dan zwarte magie? Wil ik dan een ander schaden? Nee. 

Als ik een moordenaar zichzelf laat aangeven bij de politie. Is dat dan zwarte magie? 

Net als bij witte magie, gaat alles om balans. Zelfs zwarte magie inzetten voor een goed doel, kan weer een keerzijde hebben. Laat ik een moordenaar zichzelf aangeven, dan vermoord hij misschien niet een nog veel grotere seriemoordenaar die hij diezelfde dag zou treffen. Magie is en blijft altijd manipulatie – en daarom geloof ik niet in de termen wit of zwart. Slechte wensen kunnen goede uitkomsten geven, goede wensen slechte uitkomsten.

Persoonlijk vind ik dat de termen zoals zwarte en witte magie, waarden zijn die wij als mens ergens aan toekennen, zoals we een waarde van goed of fout toekennen aan een keuze of gebeurtenis. 

Tot slot. Bij zwarte magie wordt ook gerefereerd naar ‘op slechte wijze magie aanwenden’. Bijvoorbeeld door levende dieren te offeren. Hoewel dit in sommige culturen als normaal gezien wordt, kan ik mij hier persoonlijk niet in vinden. Omdat ik dezelfde krachten op een andere manier kan aanroepen, waarbij ik dit niet hoef te doen.

 

Volg ons op